Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

”Cînd bate toamna la ferestre /Și-s rare stelele pe cer/ Flăcăii sînt chemați la oaste /În Trupe de Carabinieri…”

La începutul lunii noiembrie mai mulți tineri din toate raioanele republicii și-au schimbat straiele de civil în uniformă militară. O parte din recruții selectați de centrele militare teritoriale vor păși în unitățile militare ale trupelor de carabinieri pentru a deveni adevărați bărbați.
Tinerii care sunt repartizați pentru îndeplinirea serviciului în cadrul Trupelor de Carabinieri vor trece o pregătire după un program special. Timp de un an de zile, ei vor însuși arta militară și vor acumula cunoștințele și abilitățile necesare pentru a participa la acțiunile de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice în toate localitățile republicii precum și a asigura paza și apărarea sediilor misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.
Astfel, în luna noiembrie 2014, în cadrul unităților militare a Trupelor de Carabinieri vor fi înrolați circa 220 de militari. Centrele de instruire pentru pregătirea initială a militarilor încorporați sunt organizate în cadrul unităților militare 1003 (mun. Bălți) și 1006 (comuna Ciorescu, mun. Chișinău).
Conform legislației, încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen se efectuează de două ori pe an în perioadele primăvară-vară și toamnă-iarnă.