Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

CARABINIERII AU PARTICIPAT LA INAUGURAREA SECTORULUI DE POLIȚIE DIN SATUL BULBOACA

Colonelul Veaceslav Ceban, Viceministrul afacerilor interne, comandantul Trupelor de Carabinieri, a participat alături de Ministrul afacerilor interne, Dorin Recean la inaugurarea Sectorului de Poliție nr.4 din satul Bulboaca și stația de pompieri a Secției situații excepționale din Anenii Noi.
Tonul de solemnitate a evenimentului a fost dat de Orchestra Model al Departamentului Trupelor de Carabinieri ale MAI condusă de căpitanul Oleg Cazacu.
Sediul modern corespunde rigorilor europene și se încadrează într-un proiect al Ministerului Afacerilor Interne, ce prevede crearea condiţiilor de lucru pentru ofiţerii de sector, precum și dotarea tehnico-materială a acestora. Sediul, unde activează 13 polițiști, a fost renovat, dotat cu mobilier, calculatoare, imprimante, precum și un automobil de model „Dacia” care va facilita activitatea polițiștilor.
„Edificiile inaugurate sunt unice în felul lor. MAI va mai inaugura asemenea sectoare moderne și în alte regiuni ale țării, iar în acest sens avem suportul UE și SUA, care sunt gata să finanțeze aceste proiecte. Vă asigur că până în 2017 vom avea toate unitățile de poliție din țară echipate corespunzător", a menționat Dorin Recean.
La sfârșitul ceremoniei, militarii companiei cu destinație specială a unității militare 1001 a Trupelor de Carabinieri au demonstrat un complex de exerciții demonstrative de luptă corp la corp.