Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

CIRCA 180 DE CARABINIERI AU FOST IMPLICAȚI LA ASIGURAREA ORDINII ŞI SECURITĂŢII PUBLICE PE PARCURSUL VIZITEI OFICIALILOR POLONEZ ȘI UCRAINEAN

Joi, 20 noiembrie 2014, la Chișinău au venit în vizită președintele Ucrainei Petro Poroșenko și președintele Poloniei Bronisław Komorowski. Oficialii străini au avut întrevederi cu președintele țării Nicolae Timofti și cu premierul Iurie Leancă.
În a doua parte a zilei Petro Poroșenko a mers la Bălți unde a depus flori la monumentul lui Taras Șevcenko, iar spre finalul vizitei s-a întâlnit cu reprezentanții diasporei ucrainene. Pe parcursul vizitei celor doi oficiali au fost efectuate restriciții de circulație pe străzile din centrul orașelor Chișinău și Bălti.
Întru menținerea ordinii publice alături de celelalte subdiviziuni ale MAI au fost implicați 130 militari ai u.m. 1001 și 1002 ale Departamentului Trupelor de Carabinieri, care au format cordonul de jalonieri pe traseul de deplasare a oficialilor în raza capitalei.
Astfel de măsuri de securitate au fost întreprinse și în municipiul Bălți, unde circa 50 de carabinieri ai Unității Militare 1003 au asigurat buna desfășurare a vizitei președintelui ucrainean.
Conform datelor oferite de Secția ordine și siguranță a Direcției Management Operațional a Departamentului Trupelor de Carabinieri, pe parcursul vizitei oficiale a celor doi președinți, în sectoarele de responsabilitate a DTC incidente nu au avut loc.