Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

ECHIPA JURNAL TV ÎN OSPETIE LA UNITATEA MILITARĂ 1002

Echipa Jurnal TV, în frunte cu Aura Revenco, a vizitat unitatea militară 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri.
Interesul principal în cadrul vizitei a fost ținuta nouă care a dat militarilor carabinieri o imagine nouă alături de automobilele noi care au împrospătat parcul auto al unității.
Aura Revenco a îmbrăcat ținuta de vară care o poartă militarii în timpul executării serviciulșui de pază și apărare a sediilor misiunilor diplomatice. Iar ca să simtă mai bine comoditatea ei, Aura a trecut alături de militari în cadrul formației cu pas de defilare. Apoi a discutat cu militarii la post despre ținuta nouă și cum au fost primiți de către cetățeni care trec zi de zi pe lîngă posturi.
În final echipa jurnal TV a realizat cîteva secvențe cu soldatul Vadim Dogari (originar din s. Chircăiești, r-nul Căușeni), care fiind pasionat de muzică, în timpul liber și zilele de odihnă, bucură camarazii cu melodii cîntate la nai și acordeon. Aceste melodii, din spusele militarilor, le trezec dorul de părinți, de familie și-i fac să se simtă mai aproape de casă.
Întreg reportajul realizat a fost difuzat pe 7 septembrie la Jurnal TV în cadrul programului matinal ”Deșteptarea de week-end”.
(pentru mai multe foto vezi galeria)