Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

Patru ofițeri din cadrul IGC au participat la Forumul de parteneriat pentru proiectele Interreg NEXT România – Republica Moldova

Published on: Fri, 05/19/2023 - 15:45

Patru angajați ai Inspectoratului General de Carabinieri au participat în data de 16 mai, curent, la un Forum de parteneriat pentru proiectele Interreg NEXT România – Republica Moldova, organizat de către Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Iași.

Evenimentul a avut loc în or. Iași, România și a întrunit mai mulți reprezentanți atât din Republica Moldova cât și din România.

Scopul acestuia a constat în facilitarea cooperării moldo-române în cadrul proiectelor care urmează a a fi aprobate și finanțate din fonduri europene prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova.

Au fost puse în discuție subiecte cum ar fi: accesarea fondurilor europene disponibile prin noul program de cooperare; prezentarea ideilor de proiecte și identificarea partenerilor de pe ambele părți ale hotarului Moldova-România din aria de extindere a Programului Interreg NEXT, care acoperă județele românești (Botoșani, Iași, Vaslui și Galați) precum și întregul teritoriu al Republicii Moldova.

De asemenea, au fost prezentate propunerile de proiecte din partea subdiviziunilor MAI din România și Republica Moldova, în care au fost negociate și stabilite instituțiile partenere pentru implementarea acestora.

Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027 reprezintă o oportunitate de dezvoltare instituțională atât pentru carabinierii moldoveni cât și pentru jandarmii români, precum și o continuitate a succesului obținut de ambele instituții în cadrul proiectelor transfrontaliere realizate.
Importanța cooperării pe segmentul transfrontalier a acestor două instituții a fost simțită vital în contextul fluxului sporit de migranți ce a rezultat în urma crizei de securitate regională, cauzată de războiul din Ucraina.

Agenda

There are no items yet.

Subscribe to Agenda