Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

PESTE 200 DE CARABINIERI AU DEPUS JURĂMÎNT DE CREDINŢĂ PATRIEI

Sîmbătă, 29 noiembrie 2014, peste 200 militari încorporați la începutul lunii noiembrie în Trupele de Carabinieri au jurat credinţă Patriei noastre — Republica Moldova.
Timp de 4 săptămîni ei au trecut o pregătire iniţială în cadrul Centrelor de instruire organizate în unităţile militare 1003 şi 1006 ale trupelor de carabinieri. În acest timp scurt ei au învăţat să meargă cu pas de defilare şi au făcut cunoştinţă cu armamentul din dotare cunoscînd mai deaproape specificul şi importanţa misiunilor ce revin Trupelor de Crabinieri în societate.
La ceremonie, sub sunetele Orchestrei- Model a MAI, tinerii au trăit emoţii de neuitat rostind Jurămîntul militar sub ochii părinților, rudelor, prietenilor.
Cu acest important eveniment în viața lor au fost felicitaţi de către reprezentanții conducerii Departamentului trupelor de carabinieri, veterani ai unităţilor menţionate alți oaspeți de onoare şi au primit binecuvîntare duhovnicească din partea capelanilor militari.
Viceministrul afacerilor interne, Comandantul trupelor de carabinieri, colonel Veaceslav Ceban, adresează sincere și cordiale felicitări însoțite de urări de bine și sănătate tuturor tinerilor care au depus în această zi Jurămîntul de credință Patriei și poporului, iar părinților militarilor trupelor de carabinieri un mulțumesc din suflet pentru acești feciori bravi ai neamului.