Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

SCRIITORII EFIM TARLAPAN ȘI ZINA CENUȘĂ LA O ÎNTÎLNIRE CU CARABINIERII UNITĂȚII MILITARE 1002

La 29 august, în preajma săbătorii naționale ”Limba noastră”, carabinierii din unitatea militară 1002, au avut o întîlnire cu Efim Tarlapan, poet satiric, memorialist și traducător precum și prozatoarea Zina Cenușă.
În cadrul întîlnirii, militarii au făcut cunoștință cu unele aspecte din meseria grea de scriitor, dar și bucuria creației.

Oaspeții au împărtășit militarilor despre unele trăiri și clipe interesante din viața lor, mărturisind întăîmplări atît hazlii cît și pline de învățăminte.
Ei au familiarizat tinerii cu unele crîmpee din creația proprie, iar Domnul Efim Tarlapan le-a împărtășit și file din creația atît a epigramiștilor români căt și celor din cultura universală.
Participînd la un concurs de ghicitori, organizat de către oaspeți, trei militari au fost premiați cu cărți din creația epigramistului.
În final, conducerea unității le-a înmînat oaspeților diplome de recunoștință și a adresat cuvinte de mulțumire pentru colaborarea strînsă întru promovarea valorilor cultulale ale neamului în rîndul militarilor Trupelor de Carabinieri.