Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

SUNETE DE ORCHESTRĂ LA MOLOVATA VECHE

La 21 septembrie 2014, în cadrul campaniei de angajare la serviciul militar prin contract în Trupele de Carabinieri ale MAI, precum și la invitația reprezentanților autorităților publice locale, un grup de carabinieri a participat la sărbătoarea satului Molovata Veche.
Locurile pitorești de lîngă Nistru au fost dăinuite de melodiile fermecătoare interpretate de Orchestra-Model a Departamentului Trupelor de Carabinieri. Repertoriul bogat în melodii atît din cultura națională cît și cea universală au lăsat o notă deosebită de încîntare în sufletul sătenilor și oaspeților.
La finele programului, militarii companiei cu destinație specială a unității militare 1001 a DTC au prezentat în complex de exerciții demonstrative la lupta corp la corp. Cele mai spectaculoase, în opinia tinerilor care urmăreau cu atenție deosebită demonstrațiile, au fost imobilizările adversarilor înarmați.
După prezentare, militarii au purtat discuții cu tinerii din localitate relatînd despre specificul și imortanța misiunilor îndeplinite de către carabinieri.