Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

TRADIȚII ȘI OBICEIURI ÎN PRAGUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Astăzi, 25 decembrie, militarii în termen ai unității 1001 de carabinieri au avut parte de sărbătoare. Astfel, Colectivul Centrului de Creație pentru Copii ”DORULEȚ” sect. Ciocana din capitală a adus carabinierilor atmosfera de Crăciun și Anul Nou.
Copiii prin colindele, urăturile și alte obiceiuri tradiționale din toate regiunile republicii au făcut militarii să fie mai aproape de casă și familie. Frumusețea tradițiilor la sărbătorile de iarnă au fos redate cu mult drag atît prin recitaluri de voce cît și instrumentale. Fiecare soldat și-a adus aminte de timpurile cînd fiind acasă mergea cu uratul, colindatul, sorcova sau capra.
Sărbătoarea s-a încheiat cu înmînarea colacilor și dulciurilor la acești mununați și talentați copii. Conducerea unității a oferit conducătorului artistic al acestui colectiv, Tatiana Știrbu, o diplomă de recunoștință și onoare pentru colaborare întru promovarea valorilor culturale naționale în rîndul militarilor. Iar copiii s-au bucurat de o excursie pe teritoriul unității militare.