Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

UN GRUP DE CARABINIERI AU AVUT O ÎNTRUNIRE CU REPREZENTANȚII PROCURATURII MILITARE ȘI CENTRULUI DE MEDICINĂ LEGALĂ

Astăzi, 26 noiembrie 2014, în cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri a avut loc o întrunire a ofițerilor carabinieri cu reprezentanții Procuraturii militare și Centrului de medicină legală.
În cadrul ședinței au participat ofițeri și subofițeri atît din aparatul central cît și din unitățile militare ale DTC. Au fost puse în discuție mai multe aspecte privind starea infracționalismului în Trupele de carabinieri, precum și activități necesare de întreprins întru combaterea și profilaxia acestora.
Procurorul, Eugen Manolache, locotenent-colonel de justiție, a purtat o discuție cu ofițerii din conducerea unităților militare în care a reiterat posibile căi de soluționare a lacunelor în activitatea conducătorilor ce pot favoriza sau crea premise pentru comiterea infracțiunilor. Militarii care activează în domeniul medical au beneficiat de un schimb de experiență din partea domnului Aurel Vicol, expert judiciar medico-legal al Centrului de medicină legală.
Ședința face parte din complexul de acțiuni desfășurate în conformitate cu Planul acțiunilor în comun semnat între Procuratura generală și Departamentul trupelor de carabinieri în vederea profilaxiei și combaterii infracționalismului în rîndul efectivului trupelor de carabinieri.