Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

UN OFIȚER AL DEPARTAMENTULUI TRUPELOR DE CARABINIERI PARTICIPĂ ÎN CADRUL PROGRAMULUI DE INSTRUIRE ÎN DOMENIUL POLITICII DE SECURITATE ȘI APĂRARE COMUNĂ DESTINAT STATELOR DIN CADRUL PARTENERIATULUI ESTIC

În perioada 30 noiembrie - 06 decembrie 2014, locotenent Irina Jumiga, specialist principal al Secției cooperare internațională și gestionare proiecte, a participat la prima etapă a programului de instruire in domeniul Politicii de Securitate si apărare Comună destinat statelor din cadrul Parteneriatului Estic desfășurat în or. Bruxelles (Regatul Belgiei).
Principalul obiectiv al programului vizează edificarea unei comunități strategice si crearea unei culturi a securitații comune.
Programul de instruire în domeniul Politicii de Securitate si apărare Comună destinat statelor din cadrul Parteneriatului Estic, denotă o clară perspectivă europeană, în vederea promovării unei comprehensive apropieri diplomatice, civile, militare și polițienești.
Cursul de instruire este desfășurat de experți ai Comisiei Europene sub patronajul Inaltului Reprezantant al Uniunii pentru afaceri externe și politică de securitate, Vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini.