Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

VIZITA DE LUCRU A REPREZENTANȚILOR JANDARMERIEI ROMÂNE ÎN CADRUL TRUPELOR DE CARABINIERI

În perioada 22-25 septembrie 2014, la Chișinău, a avut loc vizita de lucru dintre reprezentanții Jandarmeriei Române și Departamentului Trupelor de Carabinieri.
În cadrul întrevederii s-a discutat despre avantajele instruirii militarilor carabinieri în contextul profesionalizării Trupelor de Carabinieri ale MAI, prin sprijinul acordat, de către Jandarmeria Română.
Doamna colonel Cristina Zărnescu, șef al Direcției logisitce a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a oferit ajutor practic Direcției logistice a DTC în vederea elaborării Programului de dezvoltare logistică și tehnică a Trupelor de Carabinieri.
Ca urmare a vizitelor de monitorizare efectuate de către domnul Raul Vasilache, șeful Servicului Programe cu Finantare Externă, a fost menționat faptul că activitățile planificate în cadrul proiectului au fost desfășurate cu succes.
Proiectul “Consolidarea Capacităților Trupelor de Carabinieri din RM”, demarat în anul 2013 se va finaliza în luna octombrie anul curent. Ca rezultat peste 200 de militari carabinieri au fost antrenați în activități de instruire în domeniul îndeplinirii misiunilor de menținere a ordinii publice, misiunilor internaționale și intervenție profesională.