Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

ÎNTREVEDEREA VICEMINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, COMANDANTUL TRUPELOR DE CARABINIERI, COLONEL VEACESLAV CEBAN ȘI COLONEL HERVÉ DAGES, ATAŞATUL DE SECURITATE INTERNĂ PE LÎNGĂ AMBASADA FRANŢEI LA BUCUREŞTI ŞI CHIŞINĂU

Astăzi, 21 octombrie 2014, a avut loc întrevederea dintre dl. colonel Veaceslav Ceban, Viceministru al afacerilor interne, comandantul trupelor de carabinieri, și dl. colonel Hervé DAGES, noul ataşat de securitate internă pe lîngă Ambasada Franţei la Bucureşti şi Chişinău.
Viceministrul afacerilor interne, dnul Veaceslav Ceban, l-a felicitat pe dnul Hervé Dages cu numirea în funcție și i-a dorit succes în indeplinirea nobilei sarcini de apărare și promovare pe plan extern a intereselor naționale ale Franței.
În cadrul întrevederii, dialogul participanților a fost axat pe prioritățile de cooperare și susținere în procesul de aderare a Departamentului trupelor de carabinieri la FIEP (Asociaţia Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar Europene şi Mediteraneene).
Deasemenea, s-a pus în discuție aspecte privind susinerea oferită Trupelor de Carabinieri de către Jandarmeria Națională a Franței, pe parcursul deținerii de către aceasta a președinției în cadrul FIEP.
Menționăm că, în iunie 2014, Departamentul trupelor de carabinieri a relansat inițiativa de aderare la FIEP în calitate de observator.