Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

23 DE ANI DE LA FORMAREA TRUPELOR DE CARABINIERI

23 DE ANI DE LA FORMAREA TRUPELOR DE CARABINIERI
Astăzi, 12 decembrie 2014, întreg efectivul trupelor de carabinieri sărbătorește 23 de ani de la formare.
Ziua a început cu depunerea de flori la mormintele carabinierilor căzuți pentru apărarea independenței și suveranității Republicii Moldova și primului comandant al Trupelor de Carabinieri, general Mihai Mămăliga. La ceremonie a luat parte și viceministrul afacerilor interne, comandant al trupelor de carabinieri, colonel Veaceslav Ceban.
Tot astăzi au fost menționați cei care au contribuit zi de zi, prin muncă asiduă și devotament, la ordinea și siguranța publică. Cu această ocazie, comandanții de unități au rostit un cuvânt de felicitare tinerilor soldați, urându-le prosperitate și curaj în îndeplinirea serviciului militar.
Imnul carabinierilor interpretat de Orchestra-Model și Corul cameral „CREDO” ale Departamentului Trupelor de Carabinieri a dat ton evenimentului.
Scena clubului unităților militare a fost încinsă de către soliștii autohtoni ca Gheorghe Țopa, Ala Zasmenco, Vlad Codreanu, Valentin Palancica care au încântat militarii din sală cu un buchet de melodii. La concert au fost prezenți și membri ai familiilor sosiți în vizită la militari.

http://www.eurotv.md/stire-sarbatoare-pentru-carabinierii-din-moldova
http://www.tv7.md/ro/social/carabinierii-din-moldova-i-i-sarbatoresc-ast...