Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

DE REVELION LA DATORIE

Piața Marii Adunări Naționale este inima capitalei și principalul loc de sărbătoare și bucurie pentru cetățenii Republicii Moldova și oaspeți de peste hotare. Iar noaptea de revelion este un prilej deosebit de chef și veselie pentru toată lumea însoțit de tradiții și obiceiuri păstrate de-a lungul anilor.
Pentru a buna desfășurare a manifestațiilor de sărbătoare și în special pentru asigurarea liniștii și securității publice au fost antrenate forțele de ordine.
Astfel, conform datelor oferite de Direcțiea management operațional din cadrul Statului Major al Trupelor de Carabinieri la data de 31.12.2014 peste 100 de carabinieri, în colaborare cu Inspectoratul Național de Patrulare și Direcția de poliție a mun. Chișinău, au fost antrenați în serviciul de asigurarea a ordinii publice în PMAN la sărbătoarea ”Revelion 2015”.
Militarii Trupelor de Carabinieri antrenați în serviciu au format patruli pedestre și auto asigurînd ordinea publică în PMAN și străzile adiacente. Totodată, carabinierii au participat la măsuri de afluire și defluire a cetățenilor în PMAN.
În zona de responsabilitate a militarilor Trupelor de carabinieri nu au fost înregistrate incidente sau încălcări de ordine publică.
Asigurarea ordinii publice în timpul activităților culturale cu caracter de masă este una din misiunile de bază a Trupelor de Carabinieri ale MAI.