Republica Moldova | Ministerul Afacerilor Interne

Inspectoratul General de Carabinieri

A A A

JURĂMÎNT DE CREDINŢĂ PATRIEI

La data de 20 decembrie 2014, în unitatea militară 1006 a DTC, 99 de militari-carabinieri au jurat credinţă Patriei noastre — Republica Moldova.
Tinerii au fost încorporați la începutul lunii decembrie în Trupele de Carabinieri. Timp de 3 săptămîni ei au trecut o pregătire iniţială în cadrul Centrului de instruire. În acest timp scurt ei au învăţat să meargă cu pas de defilare şi au făcut cunoştinţă cu armamentul din dotare cunoscînd mai deaproape specificul şi importanţa misiunilor ce revin Trupelor de Crabinieri în societate.

La ceremonie, sub sunetele Orchestrei- Model a MAI, tinerii au trăit emoţii de neuitat rostind Jurămîntul militar sub ochii părinților, rudelor, prietenilor. La final, oaspeții au avut parte de o demonstrație de exerciții de luptă corp la corp oferite de către militarii companiei cu destinație specială a u.m. 1001.
Cu acest important eveniment în viața lor au fost felicitaţi de către reprezentanții conducerii Departamentului trupelor de carabinieri, reprezentanți ai administrației publice locale şi au primit binecuvîntare duhovnicească din partea capelanului militar.

Viceministrul afacerilor interne, Comandantul trupelor de carabinieri, colonel Veaceslav Ceban, adresează sincere și cordiale felicitări însoțite de urări de bine și sănătate tuturor tinerilor care au depus în această zi Jurămîntul de credință Patriei și poporului, iar tuturor părinților militarilor trupelor de carabinieri un mulțumesc din suflet pentru acești feciori bravi ai neamului.